Hoeveel m2 moet een paardenstal zijn?

Al meer dan 40 jaar is De Wit Konstruktie(WIKO) leverancier van paardenboxen, trainingsmolens, hekwerk en andere paardengerelateerde producten.

  • Korte levertijd
  • Beste kwaliteit
  • Scherpste prijs
  • Topservice
Terug naar overzicht
21

Zoveel m2 moet een paardenstal zijn

Heeft u een eigen paard? Zit u eraan te denken om een paard aan te schaffen? Veel mensen die een paard in hun bezit hebben, hebben ook een eigen stal voor hun prachtige paard. Als u eraan zit te denken om een eigen stal voor uw paard aan te schaffen, stelt u uzelf wellicht de vraag: hoeveel m2 moet een paardenstal zijn? Het is goed om te beseffen dat dit per paard kan verschillen. Daarom vertellen we u er in dit artikel graag meer over.

Wat is een paardenstal?

Ten eerste is het belangrijk om duidelijk te krijgen wat een paardenstal precies is. Iedereen kent het wel, maar niet iedereen begrijpt precies wat het inhoudt. Een paardenstal is simpelweg een overdekte plek waar paarden in gehuisvest kunnen worden. Er staan in Nederland dag in dag uit dan ook veel paarden gestald. Veel mensen die hun paard even eruit halen om te gaan rijden of om het paard even over het land te laten lopen, stallen hun paard vervolgens weer in de stal. Of u uw paard nu merendeels op het land wilt laten lopen of wilt stallen, een goede stalling met het juiste aantal m2, is natuurlijk van essentieel belang.

Aantal m2 per paard

Hoeveel m2 een paardenstal moet zijn, hangt af van de grootte van uw paard. Paarden met een schofthoogte tot 1.55 meter hebben minstens een vloeroppervlakte nodig van 9 vierkante meter. Paarden met een schofthoogte van 1.55 tot 1.64 meter hebben minstens een oppervlakte van 9,60 tot 10,75 m² nodig. Is uw paard groter dan 1.75 meter? Dan moet het minimale vloeroppervlak minstens 12.25 m² bedragen.

Verdere aandachtspunten

Naast dat het formaat van uw paardenstal belangrijk is, is het ook belangrijk om op enkele andere zaken te letten bij het kiezen van een paardenstal. Zorg er naast het aantal m2 ook voor dat uw paard goed naar buiten kan kijken. Dit omdat paarden sociale dieren zijn die graag contact houden met andere dieren en mensen. Daarnaast is het ook verstandig om voor het venster luikjes te plaatsen die open en dicht kunnen. Zo kunt u de warmte beter reguleren in de koude maanden.

Paardenstal bestellen en meer informatie

Wilt u een paardenstal van het juiste formaat bestellen? Wilt u daar eerst meer informatie over? Neem dan contact op met Wikobox. Wij zijn al ruim 40 jaar dé leverancier van paardengerelateerde producten. Bel ons gerust op 0172-608893 of stuur ons een e-mail via info@wikobox.nl. U kunt uw bericht ook achterlaten via het contactformulier op deze website.