Stalinrichting Den Bosch

Al meer dan 40 jaar is De Wit Konstruktie(WIKO) leverancier van paardenboxen, trainingsmolens, hekwerk en andere paardengerelateerde producten.

  • Korte levertijd
  • Beste kwaliteit
  • Scherpste prijs
  • Topservice

Kies voor maatwerk stalinrichting van WIKO voor uw stal in Den Bosch

Bent u op zoek naar op maat gemaakte stalinrichting in Den Bosch? Kijk dan naar wat De Wit Konstruktie te bieden heeft. Maatwerk staat bij ons centraal: wij denken met u mee en proberen uw wensen te realiseren. Bij een nieuwe stalinrichting kunt u denken aan bijvoorbeeld paardenboxen,omheiningen, zadelkasten, stalluiken, buitendeuren, trainingsmolens, een solarium of een wasplaats. U kunt ook kiezen voor stalluiken, buitendeuren, een zadeldak of lessenaarsdak voor uw stal.

PAARDENSTALLEN

paardenboxen Arnhem

PAARDENBOXEN

paardenboxen

Buitendeuren en stalluiken

paardenstal op maat

Voerbak

Voerbak

Paddock

Paddock

ALLE PRODUCTEN

hekwerk

Realiseer een paddock of trainingsmolen voor uw paarden

Een paddock en een trainingsmolen hebben overeenkomsten, maar zijn niet hetzelfde. Beide constructies omheinen een bepaald stuk grond waar paarden in kunnen lopen zonder de mogelijkheid om te ontsnappen. Het verschil zit hem in wat er in deze constructie zit. Bij een paddock zit er niets in het midden en kan het paard dus vrij rondlopen, grazen en longeren. Een trainingsmolen heeft een paal in het midden waaraan automatische drijfarmen gemonteerd zitten. Deze hebben een maximale lengte van 17,5 meter. Dit zorgt ervoor dat er tot zes paarden tegelijk in de trainingsmolen kunnen. De snelheid van de drijfarmen kan uiteraard zeer eenvoudig worden aangepast. Dit kan variëren van 0 tot 35 km/uur. Ook de frequentie waarin de draairichting wordt afgewisseld kan veranderd worden. Standaard is ingesteld dat de drijfarmen om de zes minuten van richting veranderen.

Onze specialiteit: paardenboxen

Wij verkopen voornamelijk paardenboxen – zowel standaardmodellen als maatwerk op het gebied van stalinrichting. Hierbij letten we erg op stevigheid en veiligheid. Zo gebruiken we onder meer 50/40 kokers, U-profielen van 40 mm en plaatsen we dubbele onderkanten op de wanden. Daardoor gaan onze paardenstallen in Den Bosch vele jaren mee. U kunt iedere box eenvoudig (de)monteren, zodat u gemakkelijk en snel kunt verplaatsen of uitbreiden. Wij bieden u in Den Bosch zowel exemplaren voor binnen als voor buiten (met dak en dakbedekking naar keuze).

Verzorg uw paard goed met een solarium of een wasplaats

Bij een goede verzorging van uw paard hoort ook een goede wasbeurt. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een wasplaats. Deze constructie beschikt over een waspaal en een drainagemat. Deze mat absorbeert het water en voorkomt dat er een laagje water in de wasplaats komt te staan. De ingebouwde scheidingswand zorgt voor een mogelijkheid tot modulair bouwen: de ene wasplaats kan zonder veel moeite met de andere verbonden worden. Hierna kunt u het solarium gebruiken. Dit is een bouwwerk waar de paarden tussen kunnen staan en wat fungeert als een soort zonnebank. Het solarium van WIKO bevat speciale lampen en ventilatoren. Een van de functies is dus het drogen van het paard na bijvoorbeeld een wasbeurt of een zware inspanning. Ook kan het solarium gebruikt worden om de doorbloeding van het paard te optimaliseren: dit gebeurt door de speciale UV-lampen. Door de betere doorbloeding worden bloedsuikers sneller opgenomen wat resulteert in een sneller herstel van eventuele schades van (vele) oefeningen.

Voorzie uw stal in Den Bosch van een zadeldak of lessenaarsdak

Het is belangrijk dat uw stallen er degelijk uitzien. Van een vervallen pand met achterstallig onderhoud krijgt u geen energie. Zeker niet omdat u er dan steeds rekening mee moet houden dat u nog veel hier aan moet doen. De stalluiken en buitendeuren voor uw stal in Den Bosch zijn hiervoor een goede oplossing. Het kan namelijk ook zijn dat er bezoekers in uw stal komen: een eventuele koper of een keurder, of iemand anders. Het is ook belangrijk om dan een goede indruk te maken en over een schone en goed uitziende stal te beschikken. Maar het uiterlijk van de stal is niet het enige focuspunt. Zo is ook de gezondheid van de paarden belangrijk en beïnvloedbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan een stal waar de paarden op de tocht staan. Hierdoor kunnen ze verkouden en ziek worden. Dit is op te lossen door gebruik te maken van stalluiken en buitendeuren. Maar ook zaken als een lekkage of schimmel kan funest zijn voor de gezondheid van een paard. En dit gebeurt meestal via het dak. Zorg daarom voor een goed dak. Bijvoorbeeld in de vorm van een lessenaarsdak of een zadeldak van De Wit Konstrukties (WIKO). Wat u ook kiest: zowel standaardmaten als op maat gemaakte varianten worden door ons geleverd in Den Bosch.

Voor opbergen en beweging

Onze stalinrichting gaat verder dan enkel het bouwen van paardenstallen. Wij leveren u ook benodigdheden om uw zadels op te bergen. Het is niet fijn als zadels overal en nergens rondslingeren. Ze kunnen in de weg liggen bij werkzaamheden als uitmesten, maar u kunt zem ook steeds kwijt raken. Alle twee behoorlijk vervelend. De zadelkasten van De Wit Konstrukties (WIKO) zijn de oplossing hiervoor: hierin kunt u naast uw zadel ook andere accessoires als emmers en borstels opbergen. Voor extra gebruiksgemak leveren wij ook varianten die verrijdbaar zijn door de wieltjes onder de kast.

Onze stalinrichting in Den Bosch?

Bent u overtuigd van onze expertise, ons vakmanschap en oog voor kwaliteit? Dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor uw stalinrichting. Belt u hiervoor naar 0348-401479 of mail naar info@wikobox.nl.   Een bericht achterlaten via ons contactformulier kan ook. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over uw stalinrichting. Wat u in Den Bosch ook zoekt, wij zorgen ervoor dat het voor elkaar komt. Kies voor uw De Wit Konstrukties: van paardenstallen tot stapmolen en van stalluiken tot solarium: laat de stalinrichting voor uw stal in Den Bosch over aan onze specialisten!