Trainingsmolen

Al meer dan 40 jaar is De Wit Konstruktie(WIKO) leverancier van paardenboxen, trainingsmolens, hekwerk en andere paardengerelateerde producten.

 • Korte levertijd
 • Beste kwaliteit
 • Scherpste prijs
 • Topservice

Zorg voor genoeg beweging

Kies voor een trainingsmolen, wanneer u uw paard voldoende beweging wilt geven. Op die manier zorgt u voor een goede conditie, zonder dat u er iedere dag op uit moet. U vindt bij De Wit Konstruktie diverse trainingsmolens die we standaard kunnen leveren, maar we kunnen ook een molen op maat maken voor u. Wanneer u dus bepaalde wensen heeft of andere afmetingen wenst, dan is dat voor ons geen enkel probleem. Omdat we al meer dan 40 jaar ervaring hebben als producten van paardengerelateerde artikelen kunnen we u uitstekend helpen. Gun uw paard ook een trainingsmolen van WIKO!

PAARDESTALLEN

paardenboxen Arnhem

PAARDEBOXEN

paardenboxen

Buitendeuren en stalluiken

paardenstal op maat

Voerbak

Voerbak

Paddock

Paddock

ALLE PRODUCTEN

hekwerk

Zo werkt het precies

Onze stapmolens worden aangedreven door een rubberband, die is bevestigd aan een aandrijfunit. Deze unit is tegen een ring van staal gemonteerd op de draaikrans. De motor heeft 1,5 KW nodig. U kunt de trainingsmolen op zowel 220 V als 380 V aansluiten. Het is dus voldoende om een regulier stopcontact te gebruiken. Hiermee kunnen wij u ook helpen en u dit uitleggen, wanneer we de molen komen afleveren. Standaard hebben wij een trainingsmolen voor:

 • 4 paarden
 • 5 paarden
 • 6 paarden

Dankzij de uitschuifbare armen is onze trainingsmolen variabel in diameter van 13 tot 17,5 meter.

Over onze trainingsmolen

We zetten een aantal specificaties van onze producten voor u op een rij. Wanneer u nog vragen heeft, dan kunt u gerust contact opnemen met onze vakmensen. Zij helpen u graag en kunnen u bijvoorbeeld vertellen dat:

 • Vocht en condensvorming geen kans krijgen dankzij de robuuste schakelkast die volledig beveiligd en verwarmd is
 • Al onze molens standaard uitschuifbare drijfhekken hebben, die flexibel opgehangen kunnen worden aan de drijfarmen
 • De draairichting standaard om de zes minuten aangepast wordt, maar dit kunt u nog aanpassen
 • U kunt de snelheid verstellen of traploos instellen tot maximaal 35 kilometer per uur
 • U de trainingsmolen altijd grotendeels gemonteerd geleverd krijgt, waarbij u zelf de drijfarmen en drijfhekken nog moet bevestigen

Wilt u meer informatie?

Wilt u ook het beste voor uw paard(en) en zijn gezondheid? Kies dan voor het gebruik van een trainingsmolen. Wij hebben verschillende mogelijkheden voor u en onze specialisten vertellen u hier graag meer over. U kunt ons telefonisch bereiken op 0172-608893. Geeft u de voorkeur aan het sturen van een e-mail? Dan kan dit naar info@wikobox.nl of u kunt via onze site een bericht achterlaten. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie. Wij ontvangen ook graag in onze showroom, waar u direct alle standaardmodellen kunt bekijken. Ook bespreken we dan graag wat er mogelijk is het op het gebied van maatwerk voor uw trainingsmolen.