Wanneer is een paarden buitenbox geschikt?

Al meer dan 40 jaar is De Wit Konstruktie(WIKO) leverancier van paardenboxen, trainingsmolens, hekwerk en andere paardengerelateerde producten.

  • Korte levertijd
  • Beste kwaliteit
  • Scherpste prijs
  • Topservice
Terug naar overzicht
paardenboxen buiten

Wanneer kiezen voor een paarden buitenbox?

Tegenwoordig hebben de meeste paardenbezitters wel enkele stallen om paarden in onder te brengen. Is dat bij u nog niet het geval? Zit u eraan te denken om een paard te kopen en wilt u daar een buitenbox bij? Dan vraagt u zich misschien af: wanneer is een paarden buitenbox geschikt voor uw paard? Of een buitenbox geschikt is voor uw paard, hangt af van verschillende factoren. De behoeften van uw paard komen hierbij altijd op de eerste plaats. In dit artikel vertelt Wikobox u graag meer over buitenboxen en wanneer ze eventueel geschikt zijn voor uw paard. Zo maakt u straks de juiste keuze voor uzelf en uw paard. Lees dus snel verder om er meer over te leren.

Voldoende ruimte

Een paarden buitenbox is geschikt als deze voldoende ruimte biedt voor uw paard om te bewegen. Een paard heeft immers zijn dagelijkse beweging nodig. Dan hebben we het niet alleen over buiten rondlopen. Ook in een buitenbox moet een paard voldoende kunnen bewegen en de ruimte hebben om te grazen. Daarnaast dient u ook voldoende ruimte te hebben om het paard te verzorgen. Paarden met een schofthoogte tot 1.55 meter hebben minstens een vloeroppervlakte nodig van 9 vierkante meter. Paarden met een schofthoogte van 1.55 tot 1.64 meter hebben minstens een oppervlakte van 9.60 tot 10.75 m² nodig. Is uw paard groter dan 1.75 meter? Dan moet het minimale vloeroppervlak minstens 12.25 m² bedragen. Let er dus goed op dat de buitenbox groot genoeg is voor uw paard.

Vensters

Een paarden buitenbox is geschikt als deze minstens één opening, zoals een venster, heeft. Dit is ten eerste zodat uw paard naar buiten kan kijken en frisse lucht krijgt. Daarnaast zijn paarden ook sociale dieren. Paarden voelen dan ook de behoefte om interactie te hebben met hun soortgenoten, maar ook met mensen. Door een venster erin te hebben heeft u de garantie dat het paard zijn sociale interactie krijgt en behoudt. Zorg er daarnaast ook meteen voor dat de paarden buitenbox luiken heeft om het venster mee af te kunnen sluiten. Dat is vooral aan te raden bij extreem weer of bij hoge temperaturen. Bij hoge temperaturen in de zomer kan de hitte namelijk snel ondraaglijk worden in een buitenbox als deze geen luiken heeft.

Paarden buitenbox bestellen en meer informatie

Wilt u een buitenbox voor uw paard bestellen? Bij Wikiobox vindt u diverse buitenboxen voor verschillende paarden. Wilt u meer informatie over buitenboxen voor paarden? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. We zijn al meer dan 4 decennia expert op het gebied van paardengerelateerde producten. We helpen u dan ook graag verder met alles voor uw paard. Bel ons gerust op 0172-608893 of stuur ons een e-mail via info@wikobox.nl. U kunt uw bericht ook achterlaten via het contactformulier op deze website.