Wat is een schuilstal?

Al meer dan 40 jaar is De Wit Konstruktie(WIKO) leverancier van paardenboxen, trainingsmolens, hekwerk en andere paardengerelateerde producten.

  • Korte levertijd
  • Beste kwaliteit
  • Scherpste prijs
  • Topservice
Terug naar overzicht
Schuifstal 3,5 bij 3,5 m detail 2

Wat is een schuilstal en wat zijn de voordelen ervan voor uw paard?

Heeft u een paard dat dag en nacht buiten staat? Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat uw paard kan schuilen. Bijvoorbeeld wanneer de temperatuur buiten te warm is of bij slecht weer. Een schuilstal is dan de oplossing. Een schuilstal biedt uw paard namelijk onderdak wanneer dit gewenst is. WikoBox vertelt u graag meer over de schuilstal en welke voordelen de stal uw paard biedt.

De juiste beschutting voor uw paard

Door een schuilstal voor uw paard te plaatsen, kunt u het dier met een gerust hart in de wei laten staan. Wanneer uw paard dan beschutting nodig heeft, kan het naar de schuilstal gaan. Zodra er dan veel regen valt, of de zon onbarmhartig schijnt, heeft uw paard de mogelijkheid om te schuilen. En dat is zeker met het grillige klimaat in Nederland van groot belang. De weersomstandigheden kunnen in ons land namelijk voor lange tijd verslechteren. Dan is het fijn als uw paard een schuilstal heeft.

Wanneer biedt een schuilstal uitkomst?

Begint het ineens keihard te regenen? Niet iedereen is dan in de gelegenheid om een paard even naar de stal op het erf te halen. De afstand tussen erf en weiland is vaak te groot. Ook hebben lang niet alle stallen op het erf een uitloopmogelijkheid. Dit kan betekenen dat uw paard bij wisselvallige weersomstandigheden langdurig binnen staat. Een schuilstal biedt in deze gevallen uitkomst. U kunt uw paard namelijk gewoon in de wei laten staan, want het dier kan zelf beschutting opzoeken.

De schuilstal draagt bij aan het welzijn van uw paard

Een wei met soortgenoten of andere diersoorten, dat is een essentiële behoefte van landbouwhuisdieren. Weidegang is goed voor het welzijn en de gezondheid van uw paard. Wanneer uw paard de hele dag door kan bewegen en grazen, zal uw paard minder gezondheidsklachten hebben en bovendien vrij zijn van stereotiep gedrag. Ook om deze reden neemt de vraag naar schuilstallen toe. Ze bieden uw paard niet alleen een schuilplaats, maar zorgen ook voor een plek om de dieren op verantwoorde wijze te verzorgen en te voeren.

Schuilstal op maat laten maken bij WikoBox

Kiest u voor een schuilstal voor uw paard? Bij WikoBox profiteert u van maatwerk. Wij maken de schuifstal voor uw paard op maat voor u, afgestemd op uw behoeften. En natuurlijk die van uw paard. Dankzij onze eigen fabriek kunnen wij uw stal snel leveren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 0172-608893 of stuur ons een e-mail via info@wikobox.nl. U kunt uw bericht ook achterlaten via het contactformulier op deze website.