Hoe kies je de juiste paardenstal voor je paard?

Al meer dan 40 jaar is De Wit Konstruktie(WIKO) leverancier van paardenboxen, trainingsmolens, hekwerk en andere paardengerelateerde producten.

  • Korte levertijd
  • Beste kwaliteit
  • Scherpste prijs
  • Topservice
Terug naar overzicht
thumbs Mei 18 2018 fotos 347

Paardenstal kiezen: waar let je op?

Vandaag de dag hebben bijna alle paardenbezitters wel één of meerdere stallen om paarden in te huisvesten. Is dat bij u nog niet het geval? Heeft u een paard, maar nog geen stal ervoor? Wilt u binnenkort een paard aanschaffen en wilt u daar ook meteen een eigen stal bij? Dan is het goed om op bepaalde zaken te letten. Zo kiest u straks de juiste stal voor uw paard. Wikobox vertelt er hier meer over.

De juiste materialen voor de paardenstal

Een paardenstal is in feite net als een carport of een garage een bijgebouw. Het is voor een paardenstal dan ook belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Meestal wordt er voor een combinatie van materialen gekozen om zo voor een zo sterk mogelijke constructie te zorgen. Een paardenstal moet stevig genoeg zijn om uw paard veilig te houden én om ervoor te zorgen dat uw paard niet uit kan breken.

Goede speerpunten voor een paardenstal

Paardenstallen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Voor een goede paardenstal voor uw paard is het belangrijk dat uw paard naar buiten kan kijken. Paarden zijn namelijk sociale dieren die de behoefte hebben om andere dieren en mensen te kunnen waarnemen. Hieronder zetten we een aantal zaken op een rijtje waarvan het goed is om die als minimum te zien van waar een paardenstal aan moet voldoen.

Lichtinval

De hoeveelheid lichtinval moet minstens 10% van het totale vloeroppervlak van de stal bedragen. Het licht mag zowel natuurlijk licht zijn als kunstmatig licht van een lamp.

Warmte

Het advies is om eventuele ramen aan de zonzijde af te dekken. Zo voorkomt u dat het, vooral in de zomermaanden, te heet wordt in de paardenstal. Dit kunt u doen door middel van luikjes die afsluitbaar zijn voor wanneer dat nodig is.

Oppervlakte paardenstal

Hoe groot de paardenstal moet zijn, is afhankelijk van de grootte van uw paard. Paarden met een schofthoogte tot 1.55 meter hebben minstens een vloeroppervlakte nodig van 9 vierkante meter. Paarden met een schofthoogte van 1.55 tot 1.64 meter hebben minstens een oppervlakte van 9,60 tot 10,75 m² nodig. Is je paard groter dan 1.75 meter? Dan moet het minimale vloeroppervlak minstens 12.25 m² bedragen.

Paardenstal bestellen en meer informatie

Wilt u een paardenstal bestellen? Wilt u er eerst meer informatie over? Neem dan contact op met Wikobox. Wij zijn al ruim 40 jaar dé leverancier van paardengerelateerde producten. Bel ons gerust op 0172-608893 of stuur ons een e-mail via info@wikobox.nl. U kunt uw bericht ook achterlaten via het contactformulier op deze website.